We mogen weer!

aug
2018
21

posted by on Uncategorized

No comments

Op 5 en 6 september is het weer zover. Dan mogen we de wei, euh baan, weer op om die shuttle weer heen en weer te slaan en elkaar te ontmoeten natuurlijk. Eerst wat shuttletjes slaan en na afloop de vakantie-ervaringen uitwisselen in het sportcafé. 

In sporthal Alkmaar Noord op 5 september om 18:00 uur begint de jongste jeugd om 19:00 uur gevolgd door de oudste jeugd. Om 20:15 uur pakken dan de recreanten de shuttle weer op. 

In de sporthal Hoornse Vaart beginnen op 6 september onze 55-plussers weer met het spel. Zij doen dit vanaf het vertrouwde tijdstip van 10:30 uur.

Veel plezier weer dit seizoen 2018-2019!

posted by on Uncategorized

No comments

25 mei 2018 gaat er een nieuwe wet in werking omtrent het gebruik van persoonsgegevens. Deze wet heet de Algemene Verordening Gegevensbescherming, kortweg de AVG. Wij als Flash de Mare hebben niet op die datum gewacht en hebben het privacy beleid nu al in werking. In bijgaand document kunt u lezen wat wij doen om uw gegevens te beschermen, hoe we ze verwerken en wat we met uw gegevens doen. Onder het kopje Algemeen publiceren wij altijd de meest recente versie van het privacy beleid.

Privacybeleid ASV Flash de Mare 20180423 publ

Toernooien

feb
2018
04

posted by on Uncategorized

No comments

We krijgen regelmatig uitnodigingen voor toernooien, of in ieder geval de vraag om toernooien op de site te zetten. Wil je weten waar ze zijn, kijk dan in de agenda op de site. Regelmatig krijgen we vragen of er nog ergens toernooien zijn. Als we ze weten staan ze dus daar. Kijk gewoon regelmatig.

posted by on Uncategorized

No comments

Vanwege de Kerstvakantie wordt er niet gespeeld op 27 en 28 december en op 3 en 4 januari 2018. Twee weken even rust om bij te komen van de eerste 4 maanden van het seizoen, we hebben er tenslotte nog 6 voor de boeg. Op 10 en 11 januari 2018 gaan we weer stevig aan de bak.

posted by on Uncategorized

No comments

Onze donderdagochtendgroep verhuist op 14 september 2017 naar de Hoornse Vaart. Hierdoor krijgen zij nu ook een vaste locatie om te spelen. In het verleden moest er nog wel eens uitgeweken worden naar een andere hal op een andere dag op een andere tijd. Dat is net even te veel het woord andere en is gewoon lastig. Het seizoen begint nog voor één keer in Alkmaar Noord, maar daarna is het de Hoornse Vaart waar gespeeld gaat worden. 

De Hoornse Vaart is aan de Hertog Aalbrechtweg 4 te Alkmaar.

posted by on Uncategorized

No comments

Op 6 en 7 september mogen we weer de weide (lees sporthal) in om de shuttle weer heen en weer te slaan. Wij kunnen al niet meer wachten eigenlijk. En jullie? Hoe zit het eigenlijk met de conditie?

De groep jeugd 12-18 jaar zit nog steeds vol. Helaas is daar geen plek en moeten belangstellenden naar een wachtlijst.

De jeugd van 6-12 jaar kan nog wel wat nieuwe leden gebruiken! We hebben al wat aanmeldingen, dus we hebben weer een leuke groep, maar er is nog ruimte voor meer leden.

De recreanten op de woensdagavond en de 55-plussers op de donderdagochtend hebben ook nog ruimte in hun groep.

Neem gerust familie, vrienden, kennissen, buren of wie dan ook mee om drie keer te proberen. Na die drie keer hoeft er pas beslist te worden of je lid wordt of niet. De proeflessen zijn uiteraard gratis!

posted by on Uncategorized

No comments

Door de examens bij het Dalton college loopt de maand mei altijd net weer anders dan anders. Zo ook dit jaar. Daarnaast spelen we ook weer in de maand juni. Kijk even in de bijlage voor het precieze schema.

Overzicht mei juni 2017

posted by on Uncategorized

No comments

Het jaarlijks kind-oudertoernooi staat dit jaar gepland op 19 april a.s. van 18:00-20:15 uur in de sporthal.

Haal je vader of moeder van de bank, vraag een oom of tante, een buurvrouw of buurman of een andere volwassene uit je omgeving, om met jou mee te doen aan dit toernooi. Inschrijven kan via jeugd@flashdemare.nl of door je naam in te vullen op de inschrijflijst die binnenkort in de hal zal hangen. Ongetwijfeld wordt er op de woensdagavond ook nog aandacht aan gegeven, zodat het je eigenlijk niet kan ontgaan.

Er is op 19 april door dit toernooi geen badmintontraining.

posted by on Uncategorized

No comments

De Kerstdagen zijn ons dit jaar gunstig gezind. We hebben maar één avond/ochtend dat we niet spelen. Op 28 en 29 december a.s. genieten we van een weekje welverdiende rust na een inspannende eerste helft van het seizoen. Dat rusten doen we met 125 leden en dat is een ongekend mooi aantal. Fijn dat jullie er allemaal bij zijn. 21 en 22 december spelen we voor het laatst in 2016. Op 4 en 5 januari 2017 zien we jullie dan weer op de baan in het nieuwe jaar. Mooie feestdagen!

Aan de bak!

aug
2016
23

posted by on Uncategorized

No comments

Beste badmintonners,

 

Aan alle vakanties komt een eind, ook weer aan deze. Het grote voordeel van het einde van deze vakantie is, dat we de sporthal weer in mogen om te gaan badmintonnen. Misschien heb je in de vakantie even goed wel gebadmintond in Bergen bijv. of op de camping of aan het strand. Nu gaan we weer aan het echte badmintonwerk beginnen. Lekker spelen samen met de leden van de club. De vakantie is leuk, maar er mag nu wel weer gesport worden. Aan de bak dus. Aan het einde van het seizoen kan je dan weer zeggen dat je weer vakantie verdiend hebt.

 

De penningmeester stuurt de komende tijd de contributienota’s rond. De contributies blijven ook dit seizoen weer hetzelfde. We weten die al aardig wat jaren vast te houden. Sponsoren, fietsende leden, de Grote Club actie, alles helpt ons bij het niet veranderen van de contributie. We kunnen best nog een paar sponsoren gebruiken trouwens ;-).

 

Hieronder staan nog enkele opmerkingen per speeltijd. We wensen jullie allemaal weer een mooi en sportief seizoen toe! Geniet van het spelletje.

 

 

Jeugd woensdagavond

Jullie spelen weer vanaf 7 september, zoals altijd in Alkmaar Noord. De groep 6-12 jaar van 18:00 uur – 19:00 uur en de groep 12-18 jaar van 19:00 uur – 20:15 uur.

Het wordt dit jaar een lang seizoen voor jullie. Het goede nieuws is namelijk dat we hebben besloten om tijdens de schoolvakanties door te blijven spelen. Waar we in het verleden de schoolvakanties stopten, gaan we nu door. De rest van de vereniging speelt tenslotte ook gewoon door, dus waarom jullie ook niet? Alleen tijdens de Kerstvakantie badmintonnen we niet. We kunnen dit doen zonder de contributie te verhogen zodat ook dit jaar weer de contributie op dezelfde hoogte blijft als de afgelopen jaren.

Ander goed nieuws is, dat de begeleiders die jullie al op de woensdagavond zien, Wendy, Edwin, Michiel, dit seizoen een cursus sportleider gaan volgen bij de badmintonbond. Samen met Hans en Huib hebben we straks een mooi team aan 5 getrainde begeleiders voor jullie klaar staan.

Bij de jongste jeugd is overigens nog plek voor nieuwe leden. Als je nog iemand weet die mee wil spelen, neem ze gerust mee voor 3 proeflessen.

Bij de oudere jeugd hadden we een ledenstop. Er zijn een paar afmeldingen geweest maar de wachtlijst was groot genoeg om de avond weer vol te krijgen. Bij de oudere jeugd handhaven we dan ook nog steeds de ledenstop.

 

Recreanten woensdagavond

Vanaf 7 september liggen de banen weer voor jullie klaar in sporthal Alkmaar Noord. Vanaf 20:15 uur tot 22:30 uur, gaan we er weer 10 maanden tegen aan. De conditie kan wel weer even een impuls gebruiken niet waar?

Er is nog plek op de speelavond. Als je iemand weet neem hem of haar mee voor 3 proeflessen.

Het zou fijn zijn als er wat meer leden na half tien blijven spelen. De hal wordt al snel leeg na een uurtje spelen. Als we klaar zijn met de muntjes gaan er al veel van jullie naar huis. Er zijn goede redenen voor hoor, vaak bijvoorbeeld op tijd naar bed omdat de wekker weer vroeg gaat voor het werk, maar dat is niet altijd zo. We huren de hele zaal soms voor 2 of 3 banen en dat is eigenlijk zonde. Juist dit uurtje na half tien is bedoeld om nog lekker los te gaan. Speel je competitie, dan kan je de single oefenen bijv., je kunt sowieso eens twee hele sets spelen, je kunt andere uitdagen, anderen flink afmatten en zo zijn er nog meer redenen te bedenken.

Het is de bedoeling met je eigen racket te spelen. We zien leden met rackets van de vereniging spelen. De rackets van de vereniging zijn echter bedoeld voor belangstellenden die komen proef spelen. Dan hoeven zij niet gelijk een eigen racket mee te nemen, maar kunnen eerst proberen of badminton wat is, zonder gelijk kosten te hebben. Als we voor iedereen een racket van de vereniging zouden hebben, moet de contributie nog wel omhoog, want daar houdt de contributie geen rekening mee. Ben je het racket een keer vergeten, dan kan je natuurlijk een racket van de vereniging pakken of gaat je bespanning tijdens de avond kapot, ook dan kan je verder spelen met een racket van de vereniging en duurt de nieuwe bespanning wat langer ook dan nog natuurlijk. Maar gebruik net als de meeste een eigen racket. Bij Intersport op de Noorderkade hebben ze rackets, bij alle andere sportwinkels ook en op internet zijn er ook veel aanbieders. Tussen de € 50 – € 75 zijn er goede rackets te koop waar je meerdere seizoenen mee toe kunt.

Na de inspanningen op de woensdagavond is het in het sportcafé ook altijd nog leuk verblijven. Nog wat napraten over het spel of met anderen praten over wat op dat moment belangrijk is in de wereld, gewoon gezellig keuvelen of nog even de doelpunten uit de Champions League kijken. Het is allemaal mogelijk bij Simon. Het is geen verplichting om te doen hoor, maar het is wel gezellig!

 

55-plussers donderdagochtend

Jullie trappen het seizoen deze keer af. Op 1 september gaat sporthal Alkmaar Noord weer voor jullie open. Van 10:30 uur – 11:50 uur zijn jullie van harte welkom voor het nieuwe seizoen om onder de vertrouwde begeleiding van Anneke en Humphrey badminton te spelen.

Zonder Frans Laan. Gelijk aan het begin van dit seizoen werden we allemaal opgeschrikt door zijn overlijden zo snel nadat bekend werd dat hij ziek was. Dat zal vreemd zijn, hij is toch bijna 10 jaar actief geweest in deze groep. Met 63 jaar was Frans nog veel te jong om te overlijden.

In de loop van het seizoen sturen we jullie nog een overzicht van eventueel afwijkende speeltijden. We weten nog niet precies wanneer de examens van het Dalton College zijn gepland. Zodra we dit weten en we alternatieve speelruimtes hebben gevonden, dan maken we daar een mooi overzicht van en sturen die toe.

Ook jullie groep is nog niet vol. Er mogen nog wel een paar leden bij. Weet je nog iemand? Neem hem of haar gerust mee om te proberen. Ze mogen drie keer gratis meespelen.