Laddercompetitie

Het principe is dat degene die onder iemand staat, degene uitdaagt die in de regel boven hem/haar staat. Omdat het een piramide is, kan je iemand uitdagen uit de rij met spelers die boven je staan. Als je iemand hebt uitgedaagd zoek je een vrije baan op en speelt om twee gewonnen sets. Dat kan dus betekenen dat je er drie moet spelen. Als de uitslag bekend is, passen jullie samen het bord aan. Ben jij de uitdager en heb je gewonnen, dan ga je een regel omhoog. Verloren? Dan blijft alles hetzelfde. Ga niet iemand uitdagen die net heeft gespeeld! In principe speel je één keer per avond voor de ladder.

Het leuke van deze ladder is, dat we ook eens gaan enkelen met z’n allen. Een spelsoort die we te weinig doen en die heel leuk is. Je kunt niemand, behalve je zelf, de schuld geven van een verlies, dus het komt helemaal op jezelf aan. Voor competitiespelers is het een mooie manier om de enkel te oefenen voor de competitie. Het is, als het goed is, een mooie aanvulling op het spelen.

Er staat behalve de eeuwige roem, niets op het spel aan het einde van de rit. We spelen zover mogelijk door in het seizoen (liefst tot aan de examens in mei), waardoor er veel partijen gespeeld kunnen worden. Het gaat puur om het plezier!

Voor extra uitleg over de laddercompetitie kan je dit document doornemen.