Wisselsysteem

Inleiding

De vereniging heeft een wisselsysteem waarbij deelnemers door loting een baan en tegenstanders krijgen toegewezen. Dit systeem is een aantal jaren geleden ingevoerd en de uitvoering wisselt wel eens, maar blijkt zeer succesvol te zijn. Nieuwe leden kunnen hierdoor op een prettige manier kennismaken met verschillende mensen van de vereniging. Hierdoor voelen nieuwe leden zich snel “thuis” bij Flash de Mare.

Hoe werkt het?

Alle banen zijn genummerd (7 banen) met behulp van speelkaarten. De aas, en daarna de kaarten 2 t/m 7 worden uitgedeeld. De kaart die je krijgt of uit het badmintonhoesje haalt, bepaalt op welke baan je speelt en met wie. Dus op de baan met de aas, spelen de harten en de ruiten aas, tegen de schoppen en de klaver aas. 
Als er meer spelers zijn dan plaatsen op de banen (er zijn 28 speelplekken), zit je aan de kant. In de volgende ronde ben je dan als eerste aan de beurt. Als het heel druk is wees dan zo sportief om ook langs de kant te gaan zitten en dus geen kaart te pakken, zodat iedereen net zo vaak kan spelen. 

Men speelt door totdat de zoemer aangeeft dat een volgende ronde begint. Meestal is dit na circa 15 minuten. Iedereen kijkt weer op het bord op welke baan de volgende ronde gespeeld kan worden.
Meestal herhalen we dit proces 3 keer zodat er in totaal 4 ronden worden gespeeld.

Na deze 4 rondes wordt er vrij gespeeld en kunnen spelers elkaar opzoeken op bijv. sterkte.

Afhankelijk van de behoefte kan er 1 baan gebruikt worden voor training. Een enkele keer is er een baan in gebruik vanwege competitie.

jump