Aan de bak!

Beste badmintonners,

 

Aan alle vakanties komt een eind, ook weer aan deze. Het grote voordeel van het einde van deze vakantie is, dat we de sporthal weer in mogen om te gaan badmintonnen. Misschien heb je in de vakantie even goed wel gebadmintond in Bergen bijv. of op de camping of aan het strand. Nu gaan we weer aan het echte badmintonwerk beginnen. Lekker spelen samen met de leden van de club. De vakantie is leuk, maar er mag nu wel weer gesport worden. Aan de bak dus. Aan het einde van het seizoen kan je dan weer zeggen dat je weer vakantie verdiend hebt.

 

De penningmeester stuurt de komende tijd de contributienota’s rond. De contributies blijven ook dit seizoen weer hetzelfde. We weten die al aardig wat jaren vast te houden. Sponsoren, fietsende leden, de Grote Club actie, alles helpt ons bij het niet veranderen van de contributie. We kunnen best nog een paar sponsoren gebruiken trouwens ;-).

 

Hieronder staan nog enkele opmerkingen per speeltijd. We wensen jullie allemaal weer een mooi en sportief seizoen toe! Geniet van het spelletje.

 

 

Jeugd woensdagavond

Jullie spelen weer vanaf 7 september, zoals altijd in Alkmaar Noord. De groep 6-12 jaar van 18:00 uur – 19:00 uur en de groep 12-18 jaar van 19:00 uur – 20:15 uur.

Het wordt dit jaar een lang seizoen voor jullie. Het goede nieuws is namelijk dat we hebben besloten om tijdens de schoolvakanties door te blijven spelen. Waar we in het verleden de schoolvakanties stopten, gaan we nu door. De rest van de vereniging speelt tenslotte ook gewoon door, dus waarom jullie ook niet? Alleen tijdens de Kerstvakantie badmintonnen we niet. We kunnen dit doen zonder de contributie te verhogen zodat ook dit jaar weer de contributie op dezelfde hoogte blijft als de afgelopen jaren.

Ander goed nieuws is, dat de begeleiders die jullie al op de woensdagavond zien, Wendy, Edwin, Michiel, dit seizoen een cursus sportleider gaan volgen bij de badmintonbond. Samen met Hans en Huib hebben we straks een mooi team aan 5 getrainde begeleiders voor jullie klaar staan.

Bij de jongste jeugd is overigens nog plek voor nieuwe leden. Als je nog iemand weet die mee wil spelen, neem ze gerust mee voor 3 proeflessen.

Bij de oudere jeugd hadden we een ledenstop. Er zijn een paar afmeldingen geweest maar de wachtlijst was groot genoeg om de avond weer vol te krijgen. Bij de oudere jeugd handhaven we dan ook nog steeds de ledenstop.

 

Recreanten woensdagavond

Vanaf 7 september liggen de banen weer voor jullie klaar in sporthal Alkmaar Noord. Vanaf 20:15 uur tot 22:30 uur, gaan we er weer 10 maanden tegen aan. De conditie kan wel weer even een impuls gebruiken niet waar?

Er is nog plek op de speelavond. Als je iemand weet neem hem of haar mee voor 3 proeflessen.

Het zou fijn zijn als er wat meer leden na half tien blijven spelen. De hal wordt al snel leeg na een uurtje spelen. Als we klaar zijn met de muntjes gaan er al veel van jullie naar huis. Er zijn goede redenen voor hoor, vaak bijvoorbeeld op tijd naar bed omdat de wekker weer vroeg gaat voor het werk, maar dat is niet altijd zo. We huren de hele zaal soms voor 2 of 3 banen en dat is eigenlijk zonde. Juist dit uurtje na half tien is bedoeld om nog lekker los te gaan. Speel je competitie, dan kan je de single oefenen bijv., je kunt sowieso eens twee hele sets spelen, je kunt andere uitdagen, anderen flink afmatten en zo zijn er nog meer redenen te bedenken.

Het is de bedoeling met je eigen racket te spelen. We zien leden met rackets van de vereniging spelen. De rackets van de vereniging zijn echter bedoeld voor belangstellenden die komen proef spelen. Dan hoeven zij niet gelijk een eigen racket mee te nemen, maar kunnen eerst proberen of badminton wat is, zonder gelijk kosten te hebben. Als we voor iedereen een racket van de vereniging zouden hebben, moet de contributie nog wel omhoog, want daar houdt de contributie geen rekening mee. Ben je het racket een keer vergeten, dan kan je natuurlijk een racket van de vereniging pakken of gaat je bespanning tijdens de avond kapot, ook dan kan je verder spelen met een racket van de vereniging en duurt de nieuwe bespanning wat langer ook dan nog natuurlijk. Maar gebruik net als de meeste een eigen racket. Bij Intersport op de Noorderkade hebben ze rackets, bij alle andere sportwinkels ook en op internet zijn er ook veel aanbieders. Tussen de € 50 – € 75 zijn er goede rackets te koop waar je meerdere seizoenen mee toe kunt.

Na de inspanningen op de woensdagavond is het in het sportcafé ook altijd nog leuk verblijven. Nog wat napraten over het spel of met anderen praten over wat op dat moment belangrijk is in de wereld, gewoon gezellig keuvelen of nog even de doelpunten uit de Champions League kijken. Het is allemaal mogelijk bij Simon. Het is geen verplichting om te doen hoor, maar het is wel gezellig!

 

55-plussers donderdagochtend

Jullie trappen het seizoen deze keer af. Op 1 september gaat sporthal Alkmaar Noord weer voor jullie open. Van 10:30 uur – 11:50 uur zijn jullie van harte welkom voor het nieuwe seizoen om onder de vertrouwde begeleiding van Anneke en Humphrey badminton te spelen.

Zonder Frans Laan. Gelijk aan het begin van dit seizoen werden we allemaal opgeschrikt door zijn overlijden zo snel nadat bekend werd dat hij ziek was. Dat zal vreemd zijn, hij is toch bijna 10 jaar actief geweest in deze groep. Met 63 jaar was Frans nog veel te jong om te overlijden.

In de loop van het seizoen sturen we jullie nog een overzicht van eventueel afwijkende speeltijden. We weten nog niet precies wanneer de examens van het Dalton College zijn gepland. Zodra we dit weten en we alternatieve speelruimtes hebben gevonden, dan maken we daar een mooi overzicht van en sturen die toe.

Ook jullie groep is nog niet vol. Er mogen nog wel een paar leden bij. Weet je nog iemand? Neem hem of haar gerust mee om te proberen. Ze mogen drie keer gratis meespelen.